Vitamin Awal Kehamilan

Hi, saya nak tahu, vitamin apa yang bagus untuk awal kehamilan ni?

13 Balas

Biasanya kalau di KK dibekalkan 4 jenis ubatan. Ambil je tu. InshaAllah cantik bacaan HB semua. Ada folic acid, vitamin B, vitamin C, iron tablet.

5y ago

Tu satu2 jenis. Sehari 4 biji kena telan. Tapi ok bagi saya. Sbb pil kecil2. Ada yang jenis obimin ke atau pil lain di farmasi, tablet besar. Ada org susah nak telan. Ikut orang juga Puan. Mana yg okay. 😊

4 serangkai yg kk bg, dr mula pregnant smp skrg dh 32wk sy still mkn... folic acid, vit c, vit b complex ngn iron

Kalau kk tmpt sy bg sy obimin je. Dlm tu ada semua folic acid and vitamin2 lain.

B complex vitamin C kalsium dan Multivitamin dan shaklee sy rekomen

saya makan shaklee je sis. ada folid acid completely dgn 8 jenis vitamin

5y ago

ambil B complex sis. sy makan dari anak kembar 2013 tak pernah stop smpi skg pregnant lagi. alhamdulillah.. boleh dpt kan dari sy Info suplemen shaklee😊 wassap 01137181390

Folic acid sis utk awal kehamilan...and minum susu jgn lupa

5y ago

Tq

Yg penting acid folic kene mkn

5y ago

Tq for suggestion 😘

Folic acid dah cukup

New obimin. Acid folic

5y ago

Haah.

Folic acid