durian

saya nak makan durian. tapi saya takberani. boleh tak nak makan durian crepe. teringin dah sangat ni ????

54 Balas

Hr2 sy mkn durian..sekali mkn tk byk 4-5 ulas he.LPs tu suami sy sruh mnum air ltk dlm kulit.alhamdulillah tkde ape2.Dan moga2 tk mudarat utk baby

boleh je mkn durian.. tpi berpada2 jgn mkn bnyak2.. sy pon ade jugak mkn tpi skli mkn amek seulas dua jee utk hilangkan rse tringin tu.. hehe

Alhamdulillah... Saya semalam mkn durian suami bli sebb dia kesiankan saya sbb teringin sgt mau mkn.syg makan 3 ulas,syg da 7 bulan lebih...

Sebenarnya ikut badan diri sendiri.. Kalau xada masalah.. Makan sekadarnya.. Kawan sy jgk.. Makan tempoyak ja BP terus naik kn tahan wad..

Boleh je mkn tapi jgn berlebih. Sbelum pregnant saya mmg mkn 2-3 biji terus. Skrng nk mkn pun 4-5 ulas je. Fikir baby tu yg risau.

Makan aje sayang.. Nnt baby awk ngences... (kluar airliur)huhihuhi.. Mkn 2-3ulas dh ckup..lps tu minum air msk byk2 tw.. Ok 😘

Boleh mkn sis.. kalau buah durian tu mkn setakat hilangkan teringin 2-3 ulas cukuplah, lepas tu minum air kosong banyak²..

Isteri saya makan banyak... 2biji sekali hadap.. bukan 2 ulas. .. Alhamdulillah.. tak ada apa apa yang berlaku.. ,,😍😍😍

5y ago

Samalaa dengan saya .

Makan je sis..cuma jangan makan banyak sangat ye😊 InshaAllah tak ada apa2 Semoga sis & baby sihat🥰🥰

Br mkn 3 ulas..tp sblm mkn selawat dlu, pastu minum dlm kulit..inshaAllah, baby shat2 je..jgn b'lebih2an.