Pengalaman awal kehamilan

Saya nak bertanya pengalaman ibu2 disini pada peringkat awal kehamilan. Kalau diikutkan last period sepatutnya kandungan dah 11 minggu lebih. Tapi cek doktor dia kata usia kandungan baru 6 minggu. Itu pun scan dari bawah baru nampak kewujudan janin tu. Kalau scan biasa tak nampak apa2 just nampak kantung kosong. Ada ke pengalaman ibu2 yg gap minggu sampai 5 minggu bezanya (drpd date last period dengan hasil scan di klinik). Risau jugak ni. Yg kedua, dalam 2 hari ni sy mengalami spotting/bleeding warna coklat2 mcm tu. Doktor kata itu normal utk kandungan 6 minggu. Darah tu nak kata sikit x jugak, boleh tahan jugak separuh dari pantyliner. Doktor just bagi ubat kuatkan rahim. Minta nasihat & share pengalaman dari ibu2 yg pernah face masalah sama mcm sy . Tqia 🤗

1 Balas

Dr ckp ape sis? Kalau based pengalaman saya ni dkt sebulan lari sbb period tak teratur. And dr akan repeat scan and sebelum scan dia akan tnye ade kua pape spotting ke or tak? Saya mula2 scan nmpk kantung 8week kalau ikut date period dlm 11w lebih mcmtu. Then scan lari date sbb persenyawaan dr kata tiap bdn lain2 lagi2 period tak teratur. Apa pun insyaAllah sis, sabar je utk repeat scan ada je baby tu lain org lain bdn nya. Saya baby betul2 nmpk dkt 10weeks bru dia gedik2😁