Spotting / turun darah

Salam, sy nak tnya sesiapa yg ada pengalaman spotting warna coklat/darah.. adakah ianya bahaya utk kandungan? Sy dh msuk 16 mggu, tp ada turun darah. Bila scan doktor ckp bby ok. Bukaan pn xda. Tp yg pelik ada darah merah.. dlm bulan ni da 5 6 kali jugak jmpe doktor. Dyorg just bg ubt kuat rahim shja. Ada sapa2 tau tak? Atau yg ada pengalaman? Btw, ni kandungan yg ke2. Masa yg 1st ok xda turun darah pape just. Yg 2nd ni byk spotting.

2 Balas

sy pun mengalami masalah sama mcm sis, tapi sy kena diawal 13 minggu sehingga sekarang 14 minggu..doktor ada cek bawah, dan ada polip di dinding rahim itu yg menyebabkan bleeding..jadi nya sekarang just makan ubat kuat rahim setiap pagi dan malam..insyaallah baby sihat sis

Cuba kurangkan aktiviti lasak. Banyakkan bed rest. Setiap kehamilan adalah berbeza. Jgn angkat brg yg berat ya mummy. Jgn byk bjalan.