Scan baby tak nampak usia 6 minggu

Hello mommies. Siapa ada pengalaman scan baby tapi doktor tak nampk apa2 langsung. Doktor cakap just nampak penebalan rahim berlaku tapi tak nampak kantung/janin. Ini baru first scan lepas tau mengandung. Doktor suruh datang 2 minggu lagi. Usia kandungan dah mencecah 6 minggu. Ini second pregnancy selepas keguguran first pregnancy last time. Rasa risau sbb last time kandungan stop membesar di usia 5 weeks pastu gugur. Siapa ada pengalaman boleh tak share pengalaman korang? #advice #firsttimemom

2 Balas

saya baru je alami. masa bukak buku pink aritu saiz baru 0.63cm, doc kata kecik sangat. lepas tu dapat tarikh baru untuk scan semula, alhamdulillah kantung makin besar dan mula ada heartbeat. mula2 risau xde heartbeat sebab kandungan pertama 2 tahun lepas xde heartbeat. kali ni, alhamdulillah ada heartbeat. yang penting, jangan terlampau risau dan jaga kesihatan ye.. insyaallah Allah permudahkan..

scan tvs atau abdomen? mungkin masih awal. kakak sy minggu ke 11 baru nampak. sekarang Alhamdulillah dah 4 tahun anak dia. anak kedua dia pun lambat nampak dalam scan. sekarang dah 7 bulan.

4mo ago

Scan abdomen je, doktor ckp tak nampak. Doktor pun ada ckp mungkin masih awal, tapi still ada kerisauan sikit sbb ada pengalaman gugur sebelum ni. Thanks ya share pengalaman ni.