Tompok warna seakan merah

Saya nak bertanya, kalau pukul7pm (gambar pertama) dan hari esoknye 4am (gambar kedua) saya ternampak tompok seakan warna merah di bahagian air kencing bayi dlm pampers die, ape ye maksudnye? Saya cuba monitor next diapers dah takde da tompokan tu sehingga waktu ni dah takde da. Saya cek tanda2 dehydration, tiada pada bayi. Dan doktor pun dah pastikan tiada tanda2 dehydration. Ada siapa2 pernah alami? Bayi saya baru 39hari. Mohon bantuan. Adakah saya perlu jumpa paed utk cek lebih mendalam?

Tompok warna seakan merah
16 Balas

Baby boy ke baby girl sis? Kalau girl ade je yg keluar darah macam period tu. Sy ada terbaca dalam ni. Lepas tu air susu keluar. Disebabkan hormon mommy masa dia dalam perut. Ape2 pon sy harap sis dapatkan nasihat doktor. Sy doakan semoga anak sis sihat walafiat. Aaamiinnn3.

4y ago

Lega laa sikit. Hehe tapi kekadang debo jugak bile nk tukar pampers tu. Hihi

mcm anak sye . baby boy jugak , kene kerap kan bg susu biar kencing byk , anak sye jd mcm ni sbb kencing sikit jee kdg2 sehari skali kencing , bila bg susu byk2 alhamdulillah hilang dh semua tu , kencing pun dh byk

4y ago

sye smpai 4 kali , mula2 full bf , dh masuk 5 bulan baru cmpur fm , sejak fm dh takde jd mcm tu then kencing pun dh byk , anak awak bf ke fm ?

Anak sy macam ni dalam pantang dulu..bagitau doc tapi doc cakap setengah baby akan ada keluar macam tu warna pun macam light pink..selagi tak keluar warna merah macam darah doc cakap xde apa

4y ago

Perut tak keras baby okay je..in syaAllah baby sihat je berat pun bertambah

Si ibu kalau breastfeed kena makan makanan berkhasiat, dan kena check apa kita makan. Sbb kadang2 anak x boleh dgn certain makanan si ibu ambil. Yap, pemakanan si ibu juga bkait dgn susu badan si ibu.

4y ago

Owh maksudnye blood stain ni boleh disebabkan pemakanan ibu jugak ye?

ank sy pn pernah kena cmni, tp sy x pernah pergi hosp pn, sy tau mgkn sbb krg air, sampai dia 9bln df,lps tu stop sy bg fm baru ok..mgkn time tu susu sy kurang..dia stop pn sbb sy pregnt 😂

4y ago

sis kna mkn yg berzat la baru susu pekat, ank menyusu pun kenyang, baru dia kencing elok

Baby girl saya masa umur 3 hari pun mcm ni. Kebetulan nurse datang rumah so saya tanya. Katanya normal je. Lagi2 sikit mcm ni

Baby dehydration macam ni awak. Baby saya jadi macam ni masa minggu pertama lepas bersalin. Kena banyakkan menyusu.

4y ago

In syaAllah nanti hilang juga tompok pink tu..

Anak saya lelaki usia 4bulan pun masih ada tanda pink ni. Bau kencing nya pun sedikit menyengat...

Bby hydration ni..kurang air..kne kerapkn susukn bby..dia xnk pn sis try bg juge even dia lena tdo

4y ago

Ok faham. Aritu gelabah sgt, jadi bagi minum fm. Nak stop fm sbnrnye

Ni mmg tanda dehidrasi. Tak apa jgn risau, kerapkan menyusu anak dan bwak ke klinik