Tompok warna seakan merah

Saya nak bertanya, kalau pukul7pm (gambar pertama) dan hari esoknye 4am (gambar kedua) saya ternampak tompok seakan warna merah di bahagian air kencing bayi dlm pampers die, ape ye maksudnye? Saya cuba monitor next diapers dah takde da tompokan tu sehingga waktu ni dah takde da. Saya cek tanda2 dehydration, tiada pada bayi. Dan doktor pun dah pastikan tiada tanda2 dehydration. Ada siapa2 pernah alami? Bayi saya baru 39hari. Mohon bantuan. Adakah saya perlu jumpa paed utk cek lebih mendalam?

Tompok warna seakan merah
16 Balas

Ni mmg tanda dehidrasi. Tak apa jgn risau, kerapkan menyusu anak dan bwak ke klinik