ambil air tulang belakang kali kedua

hi saya nak bertanya.. anak buah saya ni selalu demam panas kena sawan .. smlm kena sawan lagi teruk🥲.. dan doctor kata perlu ambil air tulang belakang kali kedua ? sebelum ni dh pernah ambil .. boleh ke ? atau bahaya ..

1 Balas

maaf awak tiada pengalaman. awak cuba minta doctor terangkan pro and con. ada risiko atau x sekiranya ambik air tulang belakang kali kedua. anak buah sy mcm anak buah awak kerap kena sawan bila deman dia tinggi. cecah 37 je mak ayah dia mmg sentiasa alert. hampir kena ambik air tulang belakang. tapi mak dia xbagi. sebab doctor sendiri xpasti punca kenapa anak dia bila demam kena tarik sawan. sbb bila buat ct scan semua anak buah sy okay. xde masalah. cuma dia lahir prem sahaja. last tu mak dia ikhtiar rawat cara kampung. minta ustaz rawat. alhamdulillah sampai sekarang anak buah dh okay. cuma mak dia still ambik langkah berjaga2 la