ambil air tulang belakang

Ape risiko n pegalaman ibu2 yg ade kes mcm baby sye.. Die xde demam xde batuk cume kahak n tetibe kene kejang.. N sekrng admit wad n doc nak ambil air tulang belakang bby.. Baby baru 3 bulan .pls share

6 Balas

Akk ada pengalaman.. Anak akk ke4..tak de demam... Tapi batok teruk dan kahak penuh kat paru2 masa x-ray.. Masa tu usianya baru 15hari... Akk hantar ke hospital, sampai sana dah tak ada nafas dan baby Biru dah... Masuk kecemasan terus...dan Doc kata nk amik air tulang belakang.. Mulanya akk runsing... Balik terus cakap kat mak.. Smpailah sekampung kecam akk.. Takut anak akan cacat selepas amik air tulang belakang tu... Dlm masa yg sama.. Akk banyakkan membaca... Google... Nak solat tak boleh.. Minta anak2 dan Suami solat doa dan terus berdoa... Akk benarkan juga Doc buat.. Sbb akk fikir ni anak akk perempuan pertama.. Sebelum ni 3lelaki...Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.. Tak ada kuman kat Otak anak akk... 10tahun dah berlalu masih segar dalam ingatan... Anak akk sekolah seperti anak2 yg lain... Cuma akk nak pesan... Sekiranya sebaliknya tu bermakna mmang sudah ada kuman pada otak sebelum prosidur amik air tulang belakang tu.. Ape pun Awak dan kite semua banyakkan berdoa ye.. Semoga Allah permudahkan segala urusan dan anak2 sentiasa berada dalam lindungan Allah hendaknya.. Aamiin

2y ago

Apa la org kg kakak tu,,mulut jahat sangat,,diorang tu pakar perubatan ka??? Syukur alhamdulillah ank kakak sihat walafiat

Salam kak. Maaf bertanya..Boleh saya tahu perkembangan anak akak sekarang? Adakah kejang lagi lepas kejadian batuk2 teruk tu?Sebab anak saya juga mengalami pengalaman sama macam anak akak. Baru berumur sebulan. Sudah ambil air tulang belakang dan alhmdulillah normal. Saya sangat risau. Terima kasih akak respon 😭

Sebb apa ya,, Srdangkn orang dewasa je bolh dpt resiko lmpuh tau... Hospital mna

Maaf nk tnye puan dah ade pengalaman bby ok x selepas ambik air tulang blkg

Xde pengalaman lgi

Blm brpnglmn lgi