Air tulang belakang

Salam..nak tanya ada sape2 yg ada pengalaman baby ambil air tulang belakang..baby saya baru 6 hari tapi demam..check paru2 n air kencing ok..dktr sugest ambk air tulang belakang utk tgok ada kuman atau x di selaput otak.. Saya buntu untuk bagi keputusan..

1 Balas

wslm. baby sy umur 9 hari demam. sy bawa ke kecemasan. doc hanya ambil darah utk tengok asa jangkitan kuman atau tak. masa tu doc bagitau siap² nak warded,kami pun dah swab masa tu dan pakai gelang utk masuk ward. bila keputusan makmal keluar,semua normal. doc bg pilihan nak warded boleh,tak warded pun boleh. jd sy ambil keputusan tak warded memandangkan doc ckp cuma demam biasa ja