Kencing Kotor

Saya nak bertanya ada tak ibu2 kat sini kena macam saya.. Masuk mggu ke 22 still check up masih kencing kotor. Doctor sellalu mrah. Dh amalkn minum brli dn lbihkn air putih tpi masih kne lgi kncing ktor.. Smpai doc sruh ambik smple drah nk check buah pinggang ? mcm mne lgi nk buat ye tuk clearkn kncing kotor ni. Atau kncing kotor ni pmbwakan sy ktika hamil ni ye.. ?

18 Balas

Masa nak dtg check up..pastikan dr rumah minum air mineral SEJUK yg kecil at least 3-4 botol...masa smp kk,jgn guna air kencing yg pertama sbb biasanya mmg akan kotor,dan kalau air kencing tu sket mmg akan kotor ,ada protien dan lain2.. So tunggu je air kencing yg 2 atau ketiga dan kencing kene bnyk..so mmg result akan cantik.sy dah pengalamn mcm ni.tiap kali amik urine..ay mmg take time minum air mineral sejuk kecil tu 3-4 botol..biar lambat bg urine kat makmal pun takper..asal dpt result yg ok..cubalah..tp pastikan air sejuk..sbb hasilnya akan terkencing dgn cepat .dan bnyk kali lepas tu..sngt bagus ..😀

5y ago

Kalau mcm tu..nng kene minym dr rumah siap2..air sejuk mmg akan buat kita kencing cpt inshaAllah

hi..sy ada masalah yg sama macam awak..doc dah amik sample semua and result semua okey..doc cakap as long as result sample darah, urine 24 hr and keputihan okey dia tak risau..and saya ada tanya akan ada apa apa effect ke pada babay dlm kandungan..and doc cakap jangan risau takde bagi effect pun pada kandungan..sekarang saya dah 39 minggu pun😅

sama mcm sy sis , sy dari buka buku mengandung sampai besalin mmg ada kencing kotor , dah minum air msak byk n dah buat apa je petua org suruh tp kncing ktor tetap ada .. mgkn pembawakkan baby jgak kot sis sbb pas bsalin elok plak xda kncing ktor 😂

Sy dah amek sample darah buah pinggang. Ok je result dia.. Sekarang tggu result urine 24jam.. Tapi tu lah doctor takde bebel pulak 😅 sbb benda ni normal utk ibu pregnant but still bahaya jugaklah. Kena makan ubat

saya 5 hari kena kncing kotor.Check klinik 3 hari.Lps tu kena warded 2 hari dkt hspital.Dkt hspital sy dimasukan 9 btl air.Selain dr badan kering sbb alahan yg teruk.Kencing sy juga x cantik bacaannya.

sy aritu kne kencing kotor. so sy stop mkn fast food, junk food, mknn berminyak. air manis pon stop. dkt2 hari nk check up sy minum air kosong bnyk2. alhamdulillah result ok

Salah satu punca bila tahan kencing boleh jadi kencing kotor jugak. Saya pun ada kencing kotor tapi lepas doc bagi suppliment biogia taksilap alhamdulillah dah berkurangan sikit.

Terima ksih ibu2 semua kongsi pengalaman dan pndapat msing2.. semua😊insyallah mne yg baik sy jdikan pnduan ye.. Moga kita semua sntiasa berkongsi manfaat bersama...

Minum air masak banyak banyak. Kadang amik masa kencing kotor tu nak hilang sendiri. Macam saya haritu, lama jugak nak hilang kencing kotor tu.

Sy bru je kne.. Dr kata paling tggi protein smp 0.5.. Mmg sejenis suka mnis.. Lpas dpt result mcm tu.. No more sweet.. Air putih je 😅