Was2

Saya mw tnya , bolekah ibu hamil makan sosej or nuget coz some people ckp nd bole ada yg ckp bole. Which one yg btul ya ?

15 Balas

Boleh je nak makan makanan segera tu. Tapi kalau nak dapat anak yg bijak elakkan dari makan makanan berproses tu sebab tak memang tak ada yg bagus pun makanan berproses tu. Just my 2cent

boleh je sis. . saya dulu selalu saja makan mcd nuget, burger & any fast food. baby pun lahir sihat sampai sekarang. cuma makan kena beringat, takut cepat naik timbangan masa hamil.

5y ago

Oh mcm tu ya sis , tq ya for ur information 😊

Sy pun risau sebenarnya sebab hari2 terasa nak makan french fries sebab sy baca kalau makan kentang banyak sangat boleh dpt kencing manis. Tapi semoga takde laa 😅

Sebolehnya kurangkan makanan yg telah siap proses. Kandungan zat kurang, orang yg xhamil pn diminta utk kurangkan ni kan pula kita yg sdg pregnant 😘

Sy pun kdg2 makan jgk sbb tu mknn yg laju nak siapkan. Masuk airfryer siap. Lagi2 tgh alah rasa malas nk masak sume ni. Tp sy tak amalkan selalu 😅

Actually bukan masa pregnant je, tak pregnant pun x elok makan makanan mcm tu since that is processed food

Kalau teringin sgt , mkn la sikit buat rasa2 . makanan mcm tu tak mengandung pun tak berapa bagus makan .

Dah mengidam makan j.. nanti tx de la baby tu meleleh j air liur dia Masa dia kuar nanti

Boleh....tp jgn selalu sebab smua tu process food 😊

Kalau saya makan je, sebab teringin. Tapi jangan kerap sangat la