MAKAN TELUR BERPANTANG

Nak tnya sy bersalin czer (19hari) bole ke klu nak mkn telur? Mak mentua ckp x bole, tpi org lain ckp bole 😆baca2 kat google smua pun okay je mkn telur x da mslh tpi tulaa sy nak tau ada x ibu yg bersalin czer mkn telur? #ingintahu #firstmom #firstmom #SeriusTanya #bantusharing

7 Balas

Sampai skrg saya xpernah lg cuba makan telur waktu ada luka2. Dari dulu kita dimomokkan kalau makan telur boleh jadi nanah,luka lambat sembuh.tapi atas badan masing2. Ada yg boleh ada yang xboleh. Saya nk cuba tapi takut

saya ni 25hari pantang, makan telur rebus sebijik je..teringin ..petang terus gatal2 tmpt czer tu ..serik weh nak makan lagi ..kena tunggu 2 3 bulan baru try makan balik ...

mmg btullh mrtua awk ckp tlur tu blh buat nanah kang nnt kna dh xpsl2 kna bkak jhit smula..seezer ni kna jga btul2 sbb kta xnmpk dlm

Tak boleh tu sbb gatal je dan nnti jd bernanah ke apa. Klu xde alergik boleh je try. tp klu gatal ke apa boleh menyesal je la 😅

sy czer, lepas 30 hari, pergi kedai order nasi goreng cina. alhamdulillah okay je, anak pun dah setahun lebih skrg.

Sy bsalin kat swasta. tiap hari ada je menu telur dorg bg so Sy makan Dr awal lps czer🥲. skrg dah habis pantang

kalau awk tak allergic telur mkn je, protin bagus