Bacaan minum air gula

Saya minum air gula bacaan sebelum 5.19 & selepas 2jam 6.6 Saya kene bsp. Kira sangkut. Kalau kawan2 mcmna?

17 Balas

Sy pun mggu lalu 5.0 skli minum sdh gula naik p 8.3 pula...terpaksa kana cek lg 1ari 4 kli cek gula siang spai mlm..pg tu ok lg 4.7...sblh ptg terlelep pula penat kan bru blk dr keja..skli cek naik p 7.8 adui...sy bhbs minum air blk2 kencing...mlm p cek lg trun blk p 4.7 blk...tp doc tu tak puas hati dgn bsp sy...jd kana cek blk lg mggu depan...

5y ago

Nurse mmg ckp kna puasa mlm kul 10pm, xpi Ms i g hosp Dr ckp as long as puasa blood 8jam so last leh mkn kiranya 12am la ye.. Sbb mlm2 cam sy akn lapar, bila lapar bdn kuar kn lg bnyk insulin n buat kn glucose kita naik pd darah pagi tu.. Dr ckp jgn seksa baby dlm perut lapar..