Bacaan minum air gula

Saya minum air gula bacaan sebelum 5.19 & selepas 2jam 6.6 Saya kene bsp. Kira sangkut. Kalau kawan2 mcmna?

17 Balas

Hehehe..xade tinggi sangat tu..sy b4 5.2..lepas 9.2..🤣..dari 28weeks sampai sekarang dh 34weeks still kena buat lagi,walaupun dah ok control..alasan katanya nak monitor..belom lagi buat bp 2hari sekali sebab mak ade darah tinggi..then kebetulan haritu migrain datang lepas tampal gigi..naik segan muka ni ulang alik pharmacy..yg glukometer tu ada beli..bape botol dah abis..😅

Sy pun mggu lalu 5.0 skli minum sdh gula naik p 8.3 pula...terpaksa kana cek lg 1ari 4 kli cek gula siang spai mlm..pg tu ok lg 4.7...sblh ptg terlelep pula penat kan bru blk dr keja..skli cek naik p 7.8 adui...sy bhbs minum air blk2 kencing...mlm p cek lg trun blk p 4.7 blk...tp doc tu tak puas hati dgn bsp sy...jd kana cek blk lg mggu depan...

5y ago

Nurse mmg ckp kna puasa mlm kul 10pm, xpi Ms i g hosp Dr ckp as long as puasa blood 8jam so last leh mkn kiranya 12am la ye.. Sbb mlm2 cam sy akn lapar, bila lapar bdn kuar kn lg bnyk insulin n buat kn glucose kita naik pd darah pagi tu.. Dr ckp jgn seksa baby dlm perut lapar..

Sangkut sbb sbelum tu tinggi sikit.. Dia nk kne kurang dari 5.1... Kalo selepas kne kurang dari 7.8.. Skrg da makin strict.. Kalo sblm ni sblm tu kne kurang dari 5.6 je...

5y ago

Ha ah awk nurse ckp sbb sbb lebih sikit 5.19. Kene bawah 5.10 Kira sipi2 pun kene kan

Kadang ikut kk jgk ade yg 6.6 pon kire tinggi.. Mcm kk sy 6.7..sy sangkut lps 2jam 8.3 😂.. Buat bsp stiap 2 mnggu.. Skrg dh xbuat tgl due nk bersalin 38weeks🤗

5y ago

Alhamdulilah tahniah sis.. Semoga dipermudahkan.. Aminnn

Saya smlm g minum air gula....ok sb x muntah, cuma mengantuk la kt klinik tu sb lma menunggu utk yg lpas 2 jam nk ambil darah utk yg kli ke2.

5y ago

Sye x dpt blik..sb suami yg htr.so mereput jer d klinik tu sambil lyn hp buat jdi teman..😂... Blik dri klinik trus mkn roti jala,minum trus tdooo....

Saya minum semalam..xthu la macam mana result nanti. Lepas minum air gula terus xnak makan atau minum bnde mnis.. Muntah sikit..

sya bacaan sebelum 4.5 slepas dua jam 6.8 tak tahu tinggi kah rendah,sbb first bby,dan ni first mnum air gula. ada yg blh share..

5y ago

ok tq sis

bsp tu ape ye? saya punya result lepas minum air gula 6.9 . tp nurse tkde cakap ape ape . so kiranya saya ada kencing manis ke?

5y ago

Bsp tu blood sugar profile.. kna ambil drh dkat hujung jari 4 kali sehari.. lepas minim air gula kena <7.8.. 6.9 ok je tu

Sy bacaan sebelum minum tepat 5.1 dan selepas minum bacaan bwh 5 tp still doc ckp ada gdm.. Skrg check sebulan sekali..

5y ago

Mungkin kot sbb dia nk bawah 5.1, kalau bacaan 5.00 baru lepas kot..

Saya sangkut juga. KK nak bawah 7.8. Bacaan saya 7.9. Sikit je lagi katanya. Maka berulang alik la ambil bsp.

5y ago

saya ada minum juga. tak tahan. huhuhu.