Adakah normal kalau jarang ada morning sickness for first pregnancy?

Saya mengandung anak first. Sekarang da 7 minggu 6 hari usia kandungan saya. Tapi saya jarang sekali kene morning sickness atau pun mual2. Pernah rasa dalam dua tiga hari je. Lepas tu terus ok. Cuma kene jaga timing makan. Kalau lambat sikit je akan rasa angin satu badan. Tapi persoalannya, normal x kalau first pregnancy jarang sekali muntah2 atau pun morning sickness?

13 Balas

Kandungan pertama sy. 8 weeks baru ada morningsickness. Kandungan ke 2 5 weeks dah ada. Morningsickness xsemestinya muntah2. Kdang2 ada waktu tertentu bdn kita akan merasa xsihat. Pening, mengantuk, xsedap bdn. Kandungan pertama sy tiap jam 5 ptg sy pening. Kandungan ke 2 tiap jam 1, bdn rasa xselesa.

normal je, sampai dkat nak bersalin pun memang tàkda alahan.. tapi kena standby la, kdang takda alahan mual muntah tapi datang alahan lain. masa trimester kedua jadi masalah gatal2 seluruh badan.. jenuh jugak la nak bertahan, elok habis je trimester kedua gatal pun hilang 😅😅

Normal sbb lain org lain alahan dia.. mcm sy sepanjang mengandung x pernah muntah.just pening & x blh bau goreng2 je.. xde morning sickness tp ada night sickness.start waktu asar smp la isyak mmg kene baring je sbb rsa x larat.. tp lps wktu isyak ok je.

lain org lain hormon x sama.. ada org 1st trimester je, kdg smpai 3rd trimester pn ada.. mcm sy da msuk 2nd trimester pn still ada alhn ni.. ada org plk lgsung xde alhn, suami dia yg morning sickness 🤣

saya on off jugak, tapi sekali dia datang terus rasa lembik ya amat.time gosok gigi memang lemah habis sebb confirm muntah mongek smpai 5 bulan tak silap.now dh tak adalagi

mcm sy anak first (bby boy) tak ada langsung morning sickness.. second bby (bby boy juga😁) masa sy second trimester alahan memang teruk.. dia ats diri dan bby kita..

saya dari trimester pertama - ketiga ni, syukur sangat takda alahan .. huhuu kuat makan je ada 😅 ok lah tu sis takda morning sickness .. normal je

Normal sis.. Bertuah kalau jrg dpt morning sickness.. Sy kalau pregnant baby girl ke sampi 6-7bln morning sicknes sy sis..😅😅

sy harini genap 6 bulan masih takda alahan sis.. alhamdulillah 😊

Normal je sis, sy pun macam tu skrng dah masuk trimester 3