Hi mummy…….

9 minggu preggy tapi morning sickness jarang sangat ada , pernah scan sekali jaa masa kandungan 6 minggu . Sekarang badan rasa mcm biasa ja , takdak mual or muntah sakit badan or pening . Adakah ini normal? Sebab risau jugaa☺️

13 Balas

dulu anak sya megandung anak sya laki sekarang ni kuat alahan muntah kuning cium bau pun tak dapat mkn nasik pun sama tak dapat masuk mulut minum air masak je dapat masuk mulut mkn nestum baby tu buat sya mkn

saya anak pertama dari first trimester - third takda mengalami apa2 alahan sis , semua benda boleh makan 😂 normal je tuh .. saya masuk kandungan yang kedua ni alahan lain macam , makan pun memilih 😣

Normal je. tak semua org akan ada alahan ketika mengandung. Org tua² kata kalau takda alahan, mengandung boy. Kalau alahan tu girl. Tapi tak semestinya,, tu berdasarkan pengalaman org tua dulu

2y ago

Ada sesetengah orang tak akan setuju tapi saya mengandung baby boy memang tak de alahan.

atas org sis , sbb sy sepanjang pregnant mmg xde morning sickness langsung n mmg xde muntah2 la 😅 yg pemting jaga pemakanan jgn nakal2 ☺️

2y ago

ya sama 🤭 sya pregnant xda morning sickness or mual2 .. hehehe

syukur la sis takde alahan.sy muntah2 darah,kencing pon tk lawas sbb tk blh masuk air masuk jer muntah makan apatah lg.moga baik2 sahaja

Untung lh xde pening . Sy tiba je waktu petang pening n loyaa . Muntah xde . Kol 7 mlm bru ok . Mkn asam pn tk jalan

Saya dr anak first sampai lah second pregnancy ni . Takde alahan . Cuma badan letih sesangat je .nak tidur je kerja

sy kne morning sickness jrg2 jgk . seminggu dua or 3 kli je.. ataupon makan x kne selera ..

Normal. Sy mcm sis jgk awal2 tu, skg dh 32w hari2 meloya nk muntah terutama waktu mlm.

Sis boleh je nk pergi scan tengokk keadaan baby, week ni boleh dngar heartbeat dahh.