tidur

saya masih pregnant, 5bulan. boleh kan tidur terlentang? sgt tak selesa tidur mengiring sebab tgh bengkak susu. tapi saya letak bantal bawah pinggang kaki semua.

2 Balas

Saya pernah tanya Dr. sebab saya pun tak selesa mengiring. Dr cakap tidur mengikut keselesaan ibu. Kadang2 mengiring tak selesa sebab rasa berat pada perut. Ada jugak ibu yang tidur terlentang jadi sesak nafas. So ikut ibu selesa dengan cara mana2 😊 to be honest saya tidur 4 cara, bertukar. Mengiring kiri atau kanan, duduk sandar atau terlentang. Sekarang 33 minggu

Boleh tp tdak boleh ratakan badan d katil. Sbb tulang blkg kita bengkok masa ni & takut ada effect dgn baby. Its better to sleep on your left side. So that the baby will get more oxygen. Klu bengkak susu boleh try tuam2 pkai tuala panas2 suam mcmtu.