hamil atau tidak

Saya lewat period dah 5 hari cek upt keluar line samar2 mcm di gambar bawah...positive ke? First baby kahwin dah setahun. Boleh saya pergi klinik utk scan ke?

hamil atau tidak
33 Balas

Boleh tp awal sgt la scan pun just npk kantung baby. Sy Masa mula2 pun excited. Tp tgk Line samar sy beli lg jenis lain test lg. Positif jgk. Baru sy pegi kk cakap nk buat buku pink. Isi semua yg patut. Nurse Suh check urine. Lps tu kira berapa hari kandungan. Bila jangkaan lahir. Scan npk kantung je. Masa tu usia kandungan 6minggu.

Saya pernah juga cek dapat result line samar2 ni.. tapi bila scan kt klinik , doc bagitau x pregnant..masa tu memang dah 2 bulan x period then i think maybe period i teratur coz stress dgn kerja.. 2 weeks later i cek upt line dah terang double line.. scan kt klinik dah 8 weeks pregnant

InsyaAllah positif. Tapi jangan scan lagi. Sebab tak nampak nanti. Macam saya dulu excited sangat dah pergi klinik tapi tak nampak apa pun. Tapi doktor sahkan pregnant. Tunggu lagi maybe 2weeks ke.

Saya Masa lewat 10 Hari ,Saya cek dpt result mcm sis tu .. scan pn msh tk nampak apa ..tp lps 2 minggu saya buat upt lg ,baru Naik dua garis terang

Tahniah sis. Dulu saya pun macam ni. Nampak sama2.. tggu lagi 2 mggu buat test lagi. Alhamdulillah nampak line tu.. 😀

Thniah sis... Tapi kalu boleh jangan terlalu awal pegi scan sis....sebab kalu awal sangat masih tak nampak tu.....

Kalau sis nak scan. Ok jga. Tpi kadang belum nampk lagi. Apa pun sis jaga pemakanan n aktiviti. Jgn bt krja berat

kalau saya walaupon double line pekat.. beli clear blue digital ok puas hati.. baru pergi bukak buku pink

Tahniah sis. Boleh je pergi scan. Tapi biasa kalau awal2 ni nampak kantung je. Sis boleh ambil folic acid

InsyaAllah macam pregnant sis. Double line tu. Semoga dipermudahkan urusan. Aamiin.🤲🏻