pregnant ke tak?

saya last period bulan 5, saya jenis yang period tak teratur. bila check upt bulan 6 , 7 , 8 naik 1 line . tapi sy check baru2 ni terkejut naik double line pekat. saya masih confuse pregnant atau tak 🥲 so far dah 3 hari buat upt , naik double line pekat.

pregnant ke tak?
34 Balas

klau period x teratur mmg mcm ni style dia. kawan sy period x teratur 3 bulan check negative, ttbe gi scan sbb asyik cramp n family dia ckp tkut dia preggy, ttbe scan2 baby dah 12 minggu. tahniah sis. gi scan tgk dh brp mggu. sbb sis punya due akan ikut saiz baby yg skrg sbb sis punya kes xleh pkai first day last period sbb x teratur. if dh 7 mggu ke atas, boleh dah call kk buat appt. sementara tggu appt, keep mkn folic acid smpai bila appt nnt baru doc tukar ubat. jarakkan folic acid dgn mknn berkafein, susu n coklat, teh n kopi 2 jam sebelum mkn folic acid lps mkn haaa. 🥰🥰