5 week pregnant

Saya last period 12/9, start lewat period sampai hari ni dah 7 hari lewat, saya buat test semua double line, kiraan dalam 5 minggu kandungan, bila waktu yg sesuai untuk start jumpa doctor? And sementara belum jumpa doctor, apa yang perlu saya consume?

4 Balas

sy dpt tahu pregnant masa kandungan 5w juga. tp bila 7w mcm tu baru sy inform nurse utk buat temujanji. sy tak ada consume apa² ubat dan sy elakkan makanan yg tak sesuai utk ibu mengandung. buka buku pink 9w sebab anak ke 3,maybe nurse takut ada apa² complication during pregnant sebab tu buka buku pink awal. sis boleh dtg ke klinik utk buat appt seawal 7w,tp sebelum tu scan la dulu d klinik swasta sebagai bukti. kalau klinik area sy tak perlu,hanya sertakan urine test double line. nanti bila dtg klinik nurse buat sekali lg urine test

2y ago

Thank you for sharing ❤️

Saya dpt taw preg masa 4w, call KKIA bdekatan diaorg soh p buat buku @ 10w. Skali scan jantung masatu nanti. Makan folic acid, ambil makanan yg sihat.

2y ago

Thank you for sharing sis

Hi sis,kita punya last month period sama,and double line jugak,last week hari sabtu pergi scan xnmpk apa lagi,doktor suruh repeat scan 26/10 ni.

2y ago

Thanks for sharing ❤️

Folic acid, obimin

2y ago

obimin tu apa ye? saya makan folic acid dengan vitamin D sekarang