Scan early pregnancy biasa minggu ke berapa?

Hi nak tanya saya dah lewat period 5 hari buat upt test naik double line. Last period 3/9. Biasa minggu ke berapa baru boleh scan yaa?

Scan early pregnancy biasa minggu ke berapa?
8 Balas

tumpang tanya jugak..last period sy 2/9 ..baru2 ni ada jugak pergi kk nk bukak buku,tp dia suruh book and bg date untuk next pulak..so date bukak bkk sy 21/11.. bila sy kira balik tarikh bkk buku tu kndungan sy dh 12minggu

9mo ago

ok thanks you sis..mmg sy ckp je dorg bg date bulan 11 tuk bukak buku.

sy rasa sama week awak n sy ni sbb delay period pun hmpir sama sy 8/9.. sy bru g cek dokter tadi dh 5week...dokter Suh dtg 24hb ni scan bby.. dlm 7week mcm tu dh boleh scan...

9mo ago

wah sama. tp saya pulak last period 6/9 nnti 26/10 cek balik

Saya last 9/9 then 11/9 gi klinik sebab tak sihat nak ambik mc tapi dr suruh buat upt dan +ve pregnant. Doc suggest 8-10w baru scan dan bukak buku pink

sama mcm saya tarikh last period 3/9. skrg bru 5week 4days. tggu 24hb bru nak gi scan dkt klinik swasta. pertengahn bulan 11 baru nk buka buku☺️

9mo ago

Saya 28hb dr bagi tarikh untuk scan time tu rasanya dah 7 weeks.

Mungkin week sama dgn sy. Last period hari pertama 4/9 sy tk pergi scan lgi sbb bru lgi kn. Akhir bln ni bru nkg scan

9mo ago

Haah lebih kurang je saya 5w4d

Wahh sama mcm dip n tell saya. Tapi last period saya 12/9

9mo ago

Awak dh scan ke

selalu 6,7,8 minggu boleh dah pergi scan

9mo ago

Okay2 baik terima kasih 😊

8 weeks and above