zincofer

Saya langsung tak boleh mkn ubat zincofer ,first mkn muntah plus pening2 so i stop,kalau dh stop baby ada ape2 effect tak?nak mkn tak boleh kalau tak mkn serba salah pula?

17 Balas

Mula2 tu memang susah nak telan zincfer..tp nurse cadangkn mkn ubt tu dgn air limau👍 kena makan jugak utk baby. sekiranya betul2 x bole telan, bole minta tukar ubat maltofer. kena inform nurse & doc yg sis betul2 x bole dgn zincofer.

boleh mntk dgn doc ubt lain sis... tp sy mkn zincofer sblom tdo mlm alhmdulillh xde pening2, mgkin sis bole cbe dlu mkn ubt ni sblom tdo.... sbb zincofer ni mmg cpt naik kn hb tau....

Saya pagi atau tghri mkan pening loya muntah las las makan waktu malam nk tido baru ok anak pertama tk pnh skip ubat sebb ubat ye lain anak kedua ni tknk mKn ubat pula loya terus🤣

tukar ubat sis..sy pon xleh mkn jugak zincofer..mmg loya lpstu muntah..sy tukar kpd new obimin,alhamdulillah ok.dh boleh telan tnpa rasa loya dan nk muntah

Minum dgn jus buah sis..sy dulu pun xboleh makan zincofer..muntah. nurse suggest telan dgn jus buah..sy telan dgn jus oren. alhmdulillah ok

Nurse kt kk sya suggest makan time mlm.. dua jam lepas makan malam.. slalu kul 10 11mlm mkn zinkofer x smpt pening tido dh..

bgthu doc yg nk tkar ubt lain..Sb mntah je..mula2 kne ade vitamin support kt bby utk pertumbersaran

Cuba makan sblm tidur.. itu seja cara yg sy selalu praktiskan.. sy pun baru jg makan zincofer..

cuba makan obimin pluz mmg tak ada rasa loya atau muntah badan brtenaga spanjang hari saya pun makan

5y ago

boleh beli kat farmasi sis

Cuba try sangobion complete. Saya pun muntah after mkn zincofer. Tapi ok dgn sangobion.