Bahaya Ke Tido Lmbt Kalau Kta Br 9weeks?

Saya kerap tdo lmbt lately ni. Kul 3-5pg br tdo. Ni 1st pregnancy sy n sy clueless. Bahaya ke kalau kerap tdo lambat?

7 Balas

Tak bahaya tapi tak bagus untuk tahap kesihatan dan keseimbangan badan si ibu la jadi mudah letih sikit .tapi kalau takleh tidur malam cover dengan tidur siang jangan lupa minum susu kalau susah tidur .. kenyang perut mudah tidur ...tapi ibu² ni memang banyak ragam kalau tengah badan dua😂ada yang taknak makan nak terus tidur je satu hari ada tu nak makan sambil baring macam² hahahah

Bgi saya normal sis tp cuba pasang surah2. Mcm sya mmg jam 3 pagi paling awl saya tdur tp selepas sya usap2 perut ckp dgn baby then pasang surah alfatihah ayt kursi al ikhlas alfalaq annas maryam yusuf yaasiin

normal je... ibu ngandung ni mcm2 ragam...ada yg xleh tdo mlm..tapi tdo siang...ada yg xleh tdo siang..tapi tdo mlm... janji kita cukup rehat

Sya susah tdo siang,kdg ada juga tertido klu dah penat dan ngantuk sngt..mlm pun lewat tdo,paling lewat jm1 pagi..mudah2an tak de efek kat bby

Sy malam selalu xdpt tdo, tengah hari pulak jg budak , curi2 mase sikit untk tdo siang . Tnye misi ckp xcukup tdo bole turunkan hb 😑

Sy pon Sama susah tido mlm. Pling awl kul 1. Lewat kadang kul 4pg. Siang kalau duk rumah, tido. Kalau kerja, Tidur 1 jam sblm zuhur.

Sebab susah tido ? Siang tido tak ? Mcm sy kalau malam susah tido, sy ganti tido siang