Stress di tempat kerja

Saya kerap stress di tempat kerja. Before pregnant lagi. Skrg ni pregnancy 4 weeks, lagi terasa emosi x stabil. Cepat marah. 😭😢, mummies yg lain buat apa ya nak keep calm

13 Balas

Jika saya di tempat awak, saya ambil cuti tanpa gaji. Saya kerja sendiri, saya kurangkan ambil job yg saya rasa boleh stress kan saya. Sejak TTC saya buat gitu hingga slps bersalin ni. Alhamdulillah rasa tenang. Tiada rasa tegang tengkuk lagi. Tak kisah lah tak masyuk, asalkan tenang. ada juga buat dropship, komitmen hutang pun dah habis byr 10 hari slps bersalin. Syukur...

Saya sblum ni keje nurse kkm so mmg planning xnak anak dlu… dah stahun lebih nikah i resign brenti keje, baru plan nak ank.. Alhamdullilah bulan kedua dah pregnant. Nasib baik x keje dah skrng mmg keje sendiri je online business.. Apa2 pun smoga dipermudahkan urusan awak. Blh je try amik cuti dlu relaxkan minda..

sy amek cuti 3 bulan... demi kesihatan dan keselamatan baby... sbb sy gugur 2x sblm ni.. skrg lebih tenang dan kurang alahan.. lg 2 mggu masuk keje .. know that you have the right to make this decision cause youre the mom.. my boss was truly suportive and appreciated i made the bold decision...

better sis banyakkn rehat atau mintak doc cuti 3 hari utk release tension, saya prnh tertekan teruk, dpt boss tk fhm bahasa, pukul 1pg pun blh kacau lg tanya kerja, time tu tgh pregnant 10w, sampai kena pendarahan, alhamdulillah baby baik2 je doc terus bg mc 3 hari utk rehat 😭

Jgnla mcmtu. Nnt hormon yg tak baik dlm bdn keluar effect kt baby mcm mne? Kita kan nak tumbesaran baby normal. Istighfar byk2 sbb dgn mengingati Allah hati akan menjadi tenang. Bykn mengaji. Sabar ye.

Saya cuti je rileks2. Banyak g staycation awal2 pregnant sbb time tu mmg stress morning sickness.. kena tengok benda2 cantik rehatkan minda

Pergi bercuti. Takpon stop laa kerja situ. Cari tempt lain. Anak dalam kandungan itu lebih penting. Zikir banyak2 .

amek al dlu. pegi holiday. rest kan minda and body. nnti dh rasa fresh, bru masuk kje balik.

2y ago

Boleh juga, last bercuti masa honeymoon je. Tq sis

amik cuti..pergi tenangkan diri..then baru masuk keje balik

2y ago

Okay okayy sis, boleh jugaa. Tq yaaaa

kena kawal sis emosi tox sebab kandungan sis masih baru lagi tu