Macam mane nak kurang kan sakit ari2 kandungan 19 weeks? ade tips tak macm senaman ke pemakanan ke?

saya kerap sakit dibawah.. tak boleh baring and duduk lama.. lagi teruk kalau bangun dari tidor.

5 Balas

sy kena smlm pgi waktu sahur.. x boleh nk jln n ddk.. lps sahur tu saya baring je sampai tertido.. pgi bgun dh ok sikit.. kena minum air byk, and kna rajin kencing.. sy tahan kencing kdg2 sbb terlalu penat bln puasa ni.. huhu..

cara bangun dari tidur utk ibu hamil: https://youtu.be/zLCae7TQx_4 artikel ni pun best jgk: https://my.theasianparent.com/sakit-ari-ari-ketika-hamil baby dh makin berat, jd nk buat apa2 kena bergerak slow2

2y ago

puan boleh invest beli compression socks. tubigrip fabrik dia lain jd puan cari yg kain dia jenis merino wool. yg tu bagus utk serap peluh & kurang effect kaki berbau. 20mmHg compression cantik la utk kehamilan

terima kasih semua.. anak meninggl hari nuzul alquran di bulan ramdan.. Alhamdullilah anak syurga mama

2y ago

saye sakit ari2 dan belkang sebb effection.. dripade effection mnyebbkn leaking.. doctor sahkn tk dpt selmtkn bby sbb bukaan terbuka.. once air ketumban kurang baby akn turn ke bwah.. 19 weeks bby mmng tk boleh selmtkn.. Saya redha ujian Allah

Banyakkan minum susu, air. Kencing selalu lawas tak?

2y ago

Takpe laa, kadang2 sbb rahim tgh mengembang baby membesar kan

Jalan atau senaman ringan