Hamil 29 minggu 6 hari kerap rasa pusing..cara buat kiraan gerak baby yg sepatutnya.

Saya kerap rasa macam pusing & perut rasa kembung je ...hamil 29 minggu 6 hari. On insulin GDM. Kiraan gerak baby capai 10 x waktu malam je lebih ..pagi & petang tak berapa ( kadang 2x capai 5@6 ) normal tak? Tapi malam kerap baby gerak. Boleh tidur mengiring kanan tak sekali- sekala? Sebab asyik tidur mengiring kiri...lenguh sangat. Harap mummies boleh bantu beri Nasihat . Tq

1 Balas

Baby terlalu aktif pun bahaya puan. Kita nak rasa baby bergerak biasa je. Cuba refer nurse semula ttg fkc msa checkup. Diri saya sendiri tidur ngiring kiri kanan okay je. Menelentang je yg seksa 😅 Semoga dipermudahkan segala urusan puan 💪🏻 ☺