34 weeks pregnant

Hi mommies semuaa . Saya dah 34 weeks tapi baby macam rasa kurang gerak . Tapi cukup 10 kiraan cuma just rasa bila dia macam pusing badan macam tu . Kick tu kadang jaa rasa . Normal ka ? Sebab saya pernah admit sebab baby kurang gerak gapi doc check baby okay jantung okay . Perluka saya pi hospital lagi ?? 🥹

5 Balas

34weeks baby da rasa sempit kt dalam kdg dia malas nak bergerak..lg pon malam dia active so siang dia sedap sgt tidur..klau dlam sehari tu tak ckup 10 kick kena pergi hospital.baby saya pon mcm tu kdg saya kacau je dia tidur bagi dia gerak..minum manis,air sejuk,tepuk2 perut slow2,pasang lagu dia akan respon n kick.kacau smpai bg ckup 10 kick.

sye dri 32w bby rasa gerak tuu wktu tgh hari je. ckup 10kick die tido balik agak nya. lps tu mlm dia bangun balik main2. kalau awk rasa x sedap hati and instinct rasa bby ade mslh, pegi je hospital. mcm sye yakin je bby ok kat dlm. nnti kejut2 die gerak la. tendang2 main2. mnum air manis sikit. mkn coklat sikit.

Kan sis, smalh sy pun jd confius lg2 first mom cmni. Sy nak msuk 34w jgk. Skrg gerakan baby mostly mcm pusing bdn cmtu je. Dh x rasa sgt tendangan padu mcm sblm ni. Kalau kita kacau2 dia pun sma je mcm rasa dia geselkan kaki cmtu je x rasa dh gerakan kuat.

1y ago

pengalaman saya mse mengandungkan yg pertama mmg gerakan sgt halus bila mkin hujung,cuma mommies kne alert lebih keadaan diri sendiri Dan bby.saya smpai jadi pre eclipse sbb kn rsa skt2 Tu normal

Yaa betul macam tak kick kuat macam 27- 28 weeks . Agak nga dah sempit . Sebab saya dah scan swasta .jantung baby okay doc cakap . Baby agak besar doc cakap mybe sebab tu sempit kot 😅

Saya sekarang pun 34w, baby gerak mcm biasa tapi tak lah bergegar perut 🤣 dia just gerak sikit sikit tapi cukup 10x pada range waktu yg sama everyday. Siap pukul 4.30-5 mcm tu.