Mulut Itik

saya keputihan teruk tapi tak gatal. dah dua kali masuk ubat ikut bawah tapi lepas seminggu dua mesti jadi balik. saya takut nak g ambik sampel sebab saya benci gila bila dia masukkan mulut itik tu. ada sesiapa tak yang keputihan dia berwarna tapi takda jangkitan apa2 bila check sampel.

6 Balas

masa mgandung ni la dpt detect apa2.. lebih2 lagi kputihan masa mgandung.. sy dah cek.. ada GBS.. dah bg antibiotik pun sama juga.. biasa la hormon masa mgandung.. masuk ubat bwah pn dah 2kli.. lpas smggu...dtg balik.. jnji kna jaga kebersihan.. kalo pntyliner kotor skit pun tukar je.. mknan mnis elakkan atau kurangkan .. sememngnya membntu juga.. byk kn mnum air masak.

5y ago

kalo rasa masa mgandung sis ada keputihan bwrna.. kena ckp dgn dokter.. nt dokter akan amik sample kt sis punya miss V.. result tu boleh tau dlm 2mgguatau tnya masa checkup akan datang.. Nt boleh tau la pada result tu..

Sy anak 2nd dlu, keputihan teruk, banyak gatal & kuning².ada ambik sampel doc cuma bg tau jangkitan kulat je.so cara sy selain guna ubat doc tu, sy pki pantiliner(kerap tukar) lap bersih lepas buang air & sy tukar semua panties.hehe.lepas tu x kena dah.

5y ago

Ubat tu doc pakar yg prescribe, sbb doc kat kk bg surat jumpa pakar.

Akak jangan stress.. Lama Ok2 tu. Sy pon mcm tu dulu.. Bila due dah nak bersalin.. Kputihan tak ada.. Bby pon bersih jer, bersalin normal, tak dak jahitan.. Skli meneran jer..

5y ago

Jangan stress kak.. Dah nk due tu.. Bnyk bdoa ye

Sama la..haritu warded kejap, bleeding..doc check ada banyak keputihan..tapi result lab ok je..punya seriau masuk mulut itik tu..😅

Kalau berwarna mmg ada jangkitan sis, keputihan normal x kn berubah warna.. better buat test tu sbb takut postive GBS..

Kalau berubah wrna kna inform nurse sis. Nanti kna jangkitan kuman gbs