Keputihan jadi balik

Hai mommies2 yang cantik. Nak tanya, boleh ke saya dapatkan ubat atau rawatan untuk keputihan kat klinik luar? Maksudnya klinik berbayar. Sebab sebelum ni hospital tmpt saya buat check up dah bagi ubat insert tu. Keputihan elok dalam sebulan lebih but sekarang jadi balik. Result sampel sebelum ni doctor review takda kuman pun. Cuma saya tetap tak selesa bila keputihan tu banyak. Kalau saya repeat ambik ubat insert tu, dorg still akan ambik sampel lagi tak? Skrg dh pregnant 8 bulan. Ada suggestion tak? 🥺

1 Balas

Keputihan ni kalau rawat time early pregnancy baik di gov or swasta pun mmg dia boleh dtg balik anytime. Biasanya gbs lah. Boleh baca penerangan Dr. Imelda Balchin. Tp kalau nk check kt swasta, buat hvs je terus sis. Boleh jadi sample sebelum ni takda kuman but then now ada kuman. Boleh refer post ni https://www.facebook.com/groups/194035868073486/permalink/1581360152674377/?mibextid=S66gvF

9mo ago

Terima kasih