keputihan berterusan

hi mommies , boleh tahu tak macam mna nak hilangkan keputihan? haritu dah pergi hospital dah kena cucuk ngn mulut itik then doc bagi ubat masuk bawah tu, lepastu dia hilang keputihan tu then lepas seminggu dia muncul balik. saya sekarang 30 weeks

2 Balas

Elakkan makan manis. Bakteria suka gula dan karbohidrat yg menghasilkan gula. So, kurangkan makan sumber karbohidrat. Jangan tak mkn langsung karbohidrat. Nanti tak de tenaga. Cuba yogurt greek prebiotic yg masam tu, tanpa gula langsung. Jika tak boleh tahan masam, boleh tambah buah dan Kekacang.

elak makan bergula tinggi..manis2 tu elak..bykkan minum air suam