ada tips cptkan bukaan bersalin tak ?

37w... ada tips x bgi cpt bukaan brsalin sb sy gdm diet control xbleh lebih due.. nurse kata baby dah masuk laluan tp still xde tanda2 nk brsalin lg.. nk cptkan bukaan sblum kne serah diri..

3 Balas

hi -bykan berjln -deep squad -ketuk ketampi -naik turun tangga -senaman kupukupu -stimulasi puting -exercise cantum tapak kaki .. boleh try...

banyakkan senaman sis, dan sllu bercakap dgn baby untuk keluar awal. selamat maju jaya sis

lagi 3w nak serah diri. lama lg tuuu. masih boleh buat byk senaman. google je okieee