Letih dan lesu

Saya ingin bertanya..kalau rasa letih, hanyut, pening..tu tanda kurang zat besi ke? Kena ambik yg iron tablets tu ke? Saya belum bukak buku pink sb sekarang 8w..nurse mintak tunggu 9w atau 10w..so semua ubat mcm folic, vit c..saya beli sendiri. Cuma iron tablets jerr xde

4 Balas

Bagi lengkap kan ubat mngdung tu sis.. Iron tablet tu lah paling kena tekann kan.. sy balik2 tukar ubat gara2 hb drh x naik2.. 💔💔 sy mula2 mkn yg 4 vitamin tu,tp kena suru tmbh dos.. Lps tu xnaik jg sbb x konsisten,tukar lagi obimin,tetap x naik. Skrg iberet,ok lh sy kurg rasa penat letih.. 1 jam sblm meal jarak makan, 2 jam selepas meal.. Try.. kalau ada minum susu kena jarak 2 jam sblm n selepas

3y ago

semalam dah suruh husb cari iron tablet kat farmasi..biasa lepas buka buku pink kk akan bekalkan..tp buat masa sekarang kk suruh tunggu 9 @ 10w dulu..so sekarang mmg kena cari ubat sendiri dlu..tq sis sb sudi menjawab soalan sy..

Boleh jadi hb rendah atau sebab pembawakan baby tu sendiri. Selera makan puan ok ke? Kalau berlarutan boleh jumpa Dr ye puan. Risau memudaratkan puan/kandungan. Moga dipermudahkan🌹

3y ago

aaaminnn, tq puan. Selera tu ada sesetengah makanan yg sy xde selera nk mkn..semalam dah suruh husb cari iron tablet kat farmasi..biasa lepas buka buku pink kk akan bekalkan..tp buat masa sekarang kk suruh tunggu 9 @ 10w dulu..so sekarang mmg kena cari ubat sendiri dlu..tq puan sb sudi menjawab soalan sy..

Maybe pembawakan budak alahan kot, jgn skip makan

jaga kesihatan, moga dipermudahkan segala urusan puan