minta pendapat ?

saya ingin bertanyaa . anak pertama saya , saya melahirkan secara czer .. setelah 1 tahun 8bulan sa mengandung lagi anak ke dua . kalau memgandung lagi dalam jangka masa 1 tahun 8bulan . jahitan czer kita dia dah pulih sepenuhnya tau tidak . sebab saya takut ada apa2 lagi dengan kandungan saya . sebab takut mlahirkan awal ?.. baby pertama saya malhirkan baby pramatang ..

5 Balas

Insyallah tkde ppe ye.. Sy ank frist br 9bln sy dh mndung lg skrg dh 7buln 2hri... Ank first lhir 36w 4d alhamdulillah bert ok msa lhir 2.6...sy twakl dn pki yg positive...... Luka luar dh baik cuma dlm la... Stkt ni alhamdulillah baik2.... Mkn jg.. Mnum susu.... Klo ditkdirkn no2 ni pon ceazer sy redha.... Tkot tk bole norml sbb jrk dkt kn... Thn jla sakit..... Allah mha mngetahui....

3y ago

ank no2 sy besr 3.4kg....pernh doc pakar ckp klo nk berslin norml ank jgn besr dlm 2.8..2.6 bole lagi sbb klo besr risiko pada rahim sbb kita opret no1 kn ....risiko sbb klo bsr kita menern kn. tp klo usha doc ckp bole...cuba la sis..sy sbb ad GBS lg tu ank thn ward tu pstu skit sy terllu skit smpai ctg ank slow .......asl doc seluk je kata nya kpla ank sy da berkedut 2 sbb bby bsr agaknya ....hahhaha .....

Sekurang2 nya jarak 3 tahun sis,kalau Ceaser la.untuk luka tu betul2 sembuh,tapi Allah Dh bgi rezeki kn..syukur alhamdulillah

4y ago

Ya rezeki . Tapi tak ada apa2 ke ?

inshallah akan dpermudahkan adik sy dlu cmtu.last² normal smpai skrg lpas sthun ja ceaser.tp okay alhamdulillah

Biasanya klu xzer doc nasihatkan jarak 3 thn utk bahagian dalaman kita sembuh elok sis

Jadi kalau 1 tahun 8 bulan ?? Mcmnaa r

4y ago

Tq respon