Bersalin Czer

Hai ibu² semua. Ada sesiapa boleh share tips atau pengalaman bersalin czer? Macam mana nak jaga agar luka czer cepat sembuh? Sebab saya kemungkinan besar akan czer sebab baby besar dan kepala masih di atas 😭ini kandungan pertama saya jadi macam2 saya fikir. Takut, eksaited semua ada

2 Balas

Bersalin c-zer perlu jaga luka agar sentiasa kering. Kena makan makanan yg betul ketika pantang dan tak boleh terlalu lasak sebab takut luka berdarah. Tiap kali lepas mandi, dap dap luka agar kering. Jangan sesekali nak sapu minyak gamat ke or apa ubat. Jika ada nanah,, cepat² inform nurse puan atau dtg KK untuk periksa luka.

terima kasih yaa