Mengandung lagi 8mnggu lepas operate

Assalamualaikum bunda,,sy tengah mengandung 8mnggu anak sy dh 8bulan dah tapi sy melahirkan Cesar bole ke setelah Cesar mengandung lagi,sebab sy takut jahitan Kat dlam tu blum sembuh sngat,lagi sy takut bila nak gugurkan sy pun dosa,mohon solution ya bunda 🙏

2 Balas

sy cuma nak cakap...dh rezeki Allah kasi buat apa nak buang...ada orng tnggu cukup main lama pon tak dapat2...adik ipar sy 4 orng anak dia semua nya Cesar semua nya 1 tahun sorang iye... alhamdulillah Tak de pape pon Dr Pon tak bising nurse pon tak bising...Klau diorng bising...cakap je suruh cakap dgn suami...sy NIE isteri tanggungjawab sy terhadap suami😊

Sepatutnya lepas melahirkan caeser kena ada gap at least 2-3 thn sebelum mengandung lagi. Boleh bahayakan ibu dan kandungan sebab luka dalaman belum sepenuhnya sembuh. Solution yg puan ada puan kena rujuk doc dan berbincang.