berat badan tk naik

Saya hamil nk masuk 5 bulan.tpi berat badam saya tk naik dari awal hingga nk masuk 5 bulan berat saya 82 kg..knp ye..

11 Balas

sama.. mendatar je.. nurse kata klau next checkup xnaik jgk kne amek darah. tkut ad thyrod katanya. entahlah..hrap2 nye taklah.. mkn byk2 pon berat xnaik. pelik sgguh.. pdhal lgsung xde alahan atau muntah2.. huhu..

4y ago

tulah saya dh ambil darah .tkde tyroid..masa buat buku pink ni kandungan saya dh 6 bulan baru naik 83 tu pun doktor kata saya jaga mkn...sedang kan sume mkn saya mkn...

Kalau setiap kali scan doc ckp perkembangan dan tumbesaran baby ok ikut weeks, sis tk payah risau. Saya msuk 7 bulan bru berat naik mendadak. Kalau tk asyik turun je

4y ago

Betul tu sis. Kebiasaanya 3rd timester bru berat bdn naik sbb time tu pun berat baby naik byk

Sama lh bulan lalu berat bdn saye turun dr 58 ke 53 terpkasa dokter tmbh air n masuk ubat.. Minggu lepas ke klinik lgi berat naik 1 kg jer.. Usia kndungan masuk 18 minggu dh..

Ingatkn sy je mcmtu.. sy pn mantain je 84kg lps sy alahan teruk mse 1st trimester tp as long doctor ckap baby ok sht.. sy dh bsyukur.. hehehe

Samalah macam saya sis. Berat badan lepas mengandung turun di bandingkan sebelum mengandung. Bila dah 7 bulan, baru berat badan naik mendadak 🤭😂

okay laa tak naik sye naik setiap sebulan 2kg kne marah dgn misi, lepastuh kne amik air gula 😢 kne amik darah tuh yg lemah 😭

sy last week check up pn nurse ckp turun. normal sis , lps 6 bln nurse ckp biasa akn naik sbb bby dh mula mkn mcm2 yg kt mkn😄

Sama sy jgk sis.. tp doktor kte normal.. jadi sy abaikan jela.. minggu depan scan nak tngok mcm mana.. huhuhu

Sama la mcm saya kandungan dah masuk 4 bulan, tapi berat still 44kg x naik² jgk sdgkn mkn dah berselera..

Sama la mcm sy.,dari awl xnaik..trun pun ad..dah msuk 7bulan bru la naik..