Darah selepas keguguran

Saya gugur kandungan berusia 6 minggu pada 2 minggu lepas Nak tanya la Normal ke darah still turun walaupun sikit and ada cramp sikit-sikit kalau duduk/berdiri lama-lama? 😣😣😣 saya risau la 🥺🥺🥺 Dah scan doktor kata dah habis tapi darah still ada lagi ni 🤧🤧

8 Balas

Sama la sis..sy gugur hr sabtu, skrg drh ade lgi tp xbyk la..mcm drh period,.lpstu kdg2 mri cramp mcm angin/gas dlm perut..bila kentut bru rsa lega..bila dduk nk kencing kdg2 rse mcm urat tegang cmtu bhg bwh..sakit gk la..ada yg ckp tu proses rahim nk kecut, rengat rahim la..skrg sy bertungku je

2y ago

Ada jugak rasa macam tiba-tiba cramp tu datang.. rengat ek nama dia 😅 Ingat takde cramp dah sebab baby saya kecik lagi 😂

Darah nifas saya lebih 2 minggu masa gugur yg lalu. Tp gugur masa kandungan 10w. Mmg rasa cramp2 juga tp tak lama dlam seminggu lebih camtu je kot.

2y ago

😫😫 lamanya saya punya ni 😣😣 Dah lemau dah haha

dlu Sye X de sakit2 mcm tu.. walaupun turun sendiri.. kalau dah lame pastu sakit.. pergi hospital balik.. risau ade yg tertinggal

2y ago

Takde la sakit sangat pun. Just rasa macam cramp kalau duduk lama-lama je atas kerusi keras tu. Kalau baring ke berjalan ke takde apa pun

besar kemungkinan kedudukan Rahim puan dh kebawah, mungkin bole pergi urut, naikkan Rahim, sengkak Rahim bg kedudukan asal..

2y ago

Saya tak pernah pergi mengurut.. takut 🤧🤧

Lps gugur mmg akan ada darah nifas. 2 minggu or lebih. Biasanya dah hujung2 dia akan kluar coklat2.

darah nifas. sy turun smggu. lepas sbulan turun darah. tu darah period dahh

darah sepatut nya x lebih 2minggu. kalau lebih boleh pg emergency.

2y ago

Darah apa tu? Saya google cakap darah nifas..

better pi scan

2y ago

Dah scan wak. Bukan scan je, jolok sekali. Doktor cakap takde apa dah..