DARAH KELUAR SEMASA ADA KANDUNGAN

erm hi korang nak tanya sikitla em normal ke first pregnant darah keluar ni risaulah , dah pegi hospital , doc tanya darah beku or cair saya cakapla darah cair doc cakap kalau darah cair turun sikit it’s ok normal la katanya😌 tapi ni dari pagi sampai malam darah xhenti turun dah macam period pon ade🤧 tapi alhamdulilahla darah tu turun sikit sikit la , tapi dalam hati ni ragu ragu je 😔takut pape jadi kat baby 🥲

1 Balas

di awal trimester ada yg terjadi macam ni. kalau cair/coklat tu biasa normal. kalau dah banyak dan berketul² tu,cepat² pi emergency hospital tau mmy. jadi mmy kena banyakkan berihat. ambil makanan sihat. elakkan makan makanan yg mentah dan tidak dimasak dgn baik. jangan buat kerja² berat,lasak²,etc. jaga diri ye mmy 🥰