Gugur 8 minggu

Saya gugur 8mggu, tapi serius.. mmg tak nampak jatuh apa2. Gugur dlm bentuk period pun boleh jadi ke? Tak perlu cuci doc habaq, rahim da kosong katanya. Berapa lama kena berpantang? Darah pun da stop. Perlu ke buat ni mcm org bersalin? 1. Berurut 2. Bertungku 3. Mandi herba 4. Pantang makan itu ini Plz help!!!!!!

6 Balas

Saya pernah gugur nk pantang mcm bersalin tu tidak la pakai pilis ikat rmbt tinggi2 xada pun. Saya pantang bersama 2 bulan. Pantang makan tu saya buat je lama2. Tp pantang makan sy tu, mkn yg healthy dn tak makan berminyak, fast food, air gas ke aiskrim coklat sy buat ni lama dlm 6bln. Berurut ya sb even gugur awal kandungan tetap rse sengal2. Mandi herba sy beli 1 pek je guna 2 3 kali mndi pstu xde beli dh. Bertungku masa seminggu pertama je tu pn buat biasa2 time tgh baring2 lpstu klu ada mood sy buat je sje2 kt tapak kaki blkg bdn sb rse sedap bole kuar kan angin. Makan pulak saya makan nonaroguy phytonatal utk clearkan betul2 sisa darah yg tertinggal. Tu je.

2mo ago

Tkasih info sis. Amat2 bguna utk saya ❤️❤️❤️❤️

ya, buat macam pantang biasa. cumanya pantang makan Tu kurang ketat. contohnya, pantang bersalin takleh makan ikan kembong sebab takut jahitan gatal, tapi pantang gugur boleh je makan benda gatal2. Yang lain semua Sama. Saya pantang 2 minggu

kalau ikot org lame, wlpn gugur awal kandungan, dorg akn pantang skurgnye 2minggu,tp skng ni org xpantang,depend pd sis.. 8 minggu xsempt jd janin..tp rse dh ad kantung kecik..mngkin xperasan jatuh..

2mo ago

Ye ada kantung dah cuma pelik xda kluar ketul2 ke apa2..

kalau gugur scara alami mcm turun sndiri beserta darah priod pantang 2 mnggu ja , kalau cuci di hspital kena pantang 44hari , mcm kes awk ni kena pantang 2mnggu kena bertungku dan pantang makan jgk

2mo ago

Tkasih byk2 atas info bguna.. ❤️❤️

boleh je, sy ggur 7w xperasan bila jatuh. tau2 scan rahim dh clear. and sy tak pantang since awl trimester ni xde apa sgt..xsempat janin nk ada.

2mo ago

Tempoh pantang berapa lama ye agak2 atau once drh dah habis?

xde bleeding ke sis?

2mo ago

Bleeding da stop sis