Rambut Gugur Lps Bersalin

Hi. Nak tanya mmg normal ke lepas bersalin rambut gugur? . Sampai da sa potong rambut pendek mcm lelaki hehe masih gugur juga n makin teruk byk jatuh gugur klu sa guna hair dryer utk keringkn n masa mandi. Skrg baby 3 bln masih jatuh gugur byk. Ada ka ni kekal atau ada masa dia akan stop gugur sdri. Klu ada yg tau or pernah mcmni please share advise or ape2 tips utk elak gugur rambut byk. Tq

2 Balas

Memang normal kalau lepas bersalin rambut gugur. Saya pun sekarang baby second dah 4bulan, tengok kat lantai penuh je rambut gugur, stress rasa. Tapi nanti lama2 dia okay sendiri. Ada tips kata masa shampoo letak garam untuk rambut gugur, tapi tak pernah try lg, huhu. Sebab yang anak 1st dulu saya rajinkan shampoo je, tengok2 rambut dh tak gugur. Yg penting momy jgn stress ☺

Mmg normal sis.. Smpi husband kata botak jelaa 😂😂😂