2 kali gugur

Kali pertama gugur mase pregnant 3 bulan sebab kantung kosong, 3 bulan lepas gugur saye pregnant semule dan kalini gugur lagi 5 minggu. Mule2 ingatkan chemical pregnancy rupenye bukan. Semalam doc inject ubat kecutkan rahim sebab saye keluar darah dah 8 hari. Saye nak tanya pantang untuk keguguran seeloknye berape hari ? First gugur saye pantang seminggu je. Dan lepas gugur kali kedua ni mudah lekat lagi tak ? Sape yang ade pengalaman boleh share dengan saye.

3 Balas

Klu sy 1st ggur 7w pantang 7 hari. 2nd ggur 14w pantang 14 hari. Psl lekat or tak, klu period regular mudah sbb blh kira hari subur sndri. Tp sy mmg decide utk rest pnjg (1y+) dari pregnant even regular period. Bg rahim recover sepenuhnya. So fr my 3rd pregnancy, Alhamdulillah survive & selamat melahirkan bby.

sye pantang gugur 2w. and berurut sekali, bertungku. kalau jenis subur sng je lekat. tpi biar kan dulu ya. bagi rahim rest dlu 3-6m. mcm sye biar kan period dlu, bru bersama. sbb sye jenis period regular, jadi sng nak rancang utk elak mengandung dlu.

nak tanya macam mana kita nak tahu kantung tu kosong? upt memang akan positif macam biasa ka?

2y ago

Alhamdulillah.. sya hrap hri isnin ni doktor akn scan.. terima kasih semua.. 😍