Anak tak nak isap susu sebelah kanan

Saya full breastfeeding anak saya. Semalam okay je isap susu kiri kanan. Tapi sejak subuh tadi saya start bg susu belah kanan dia isap sikit dan tolak, nangis2 mengelepar tak nak.. bila saya tukar bagi belah kiri, elok pula dia nak minum banyak2 sebab dia lapar sebenarnya. Siapa penah jadi mcm ni? Apa puncanya ya?

2 Balas

Cuba buat urutan utk tgk flow air susu tu. Mungkin flow susu laju sgt. Saya pun mcm tu juga baby pilih breast mana yg dia selese. Saya try buat urutan marmet utk tgk flow susu rupanya laju dan byk keluar susu. Solution nya, sebelum bg susu tu boleh urut keluarkan sikit susu atau menyusu sambil sandar sikit utk bg flow kurang laju

3mo ago

Wahh terbaik.. terima kasih.. now baru paham..😅😅😅