Keputihan normal atau tidak?

Saya first time pregnant, now dah 33 weeks. Saya tahu bila pregnant keputihan akan lebih banyak dari biasa. Tapi ada ke yang alami macam saya, bila bersama dengan suami, keputihan akan keluar banyak waktu tu.. buatkan saya rasa tak selesa dan tak confident nak bersama dengan suami lagi.. tapi saya tak tahu nak solve macam mana.. sebelum ni keputihan warna putih dan tak berbau, now keputihan dah start berbau dan macam warna kuning sikit.. stress dengan keputihan, selang sejam kene tukar panties, nak pakai pantiliner tapi jadi gatal2 pula.. 🥲

2 Balas

jngn pakai feminin wash...kurang mknn manis..pastikan miss v sentiasa kering..cuci bersih lap kering..yg paling berkesan amal MKN yogurt asli. ..Sy LGI teruk keputihan...berketul berbau..bila bersama..Sy MKN yogurt je 1 bekas besar niat yg baik2 Sy MKN 3 hari habis 1 bekas besar tu..n keputihan stop serta merta...percayalah..

bgitau nurse kalau keputihan teruk and buat vaginal swab utk gbs ..risau kne gbs ..sy pon kputihan teruk tpi tak bau, tak kuning and tak gatal pon still gbs+..