Keputihan.

Hi mommies, saya ada problem keputihan sejak pregnant ni. Keputihan yang ketara, kadang warna putih pekat, kadang boleh jadi macam kuning kuning sikit. And bila bersama dengan husb, terasa sakit sangat dekat private part tu. Ada yang tahu tak? And solution? Malu nak jumpa dr. #pleasehelp

5 Balas

sakit sbb kering ke? klu kering pkai lubricant. keputihan ni depends, kli dh berubah warna better bgtau misi supaya blh buat swab. klu ada jngkitan ke apa mudah dktr nk on ubat sblm bsalin. klu pkir malu awk, silap2 bby pun kena jngkitan juga.

6mo ago

Tak kering pun, cuma rasa sakit sangat sampai rasa tak mampu. Tapi kena juga ikut kehendak husb

siapa pernah lahirkan baby prem second trimester (20weeks) dan peegnant seterusnya dr plan untuk ikat mulut rahim (cervical cerclage) ???

Inform doktor untuk check keputihan. Nanti doktor buat HVS. Keputihan boleh mengakibatkan infection yang buat sakit pada private part.

jgn la malu buang perasaan malu tu bahaya untuk bby tau ..kne jgk jumpa doc nnt doc amik sample n tgk ad jangkitan kuman atau x

Kena kasitau dr. Nanti masuk muncung itik utk buat test