Result air gula tinggi

Saya first time preg. & Harini kk call bgtau result air gula saya 9.5 lepas minum air gula. Isnin ni kena buat BSP.. ad tips tak nak kurangkan bacaan gula. Saya sbb arwah mak pun kencing manis & on insulin. Saya risau. Semoga ad yg dapat membantu saya. Terima kasih ๐Ÿซถ

7 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Yg saya tahu 1. Consume extra virgin olive oil - safe during pregnancy. Both mommy and baby dpt benefits 2. An apple a day keeps the doctor away - mkn apple hijau sekurang2 nya sebijik sehari utk manage gdm. Improve digestion for mommy, improve appetite, prevent dna damage etc 3. Minum air masak/tea letak one/few slice of lemon. Jgn tambah sugar 4. Limit kn sugar intake everyday, say no to boba2, dessert2, cake2, air gas. Sbb dlm mknn harian kita dh ada sugar glucose ๐Ÿ˜†

Baca lagi
12mo ago

wahhh Alhamdulillah. terima kasih banyak2 sis bg info ni.. ๐Ÿ˜๐Ÿค—

Saya 1st pregnancy okay, tk sangkut. 2nd pregnancy ni 1st minum air gula sangkut, before; bacaan 4.25, after bacaan 9. Isnin kena bsp. Hopefully tk sangkut apa apa lepas ni, mohon doakan jugak ye. Alahan teruk, tak lalu makan. Bila tahu sangkut gula tinggi, lagi kena memilih makan, down pulak rasa. โ˜น๏ธ

Baca lagi
12mo ago

sama la saya. saya pun tak lalu makan jugak. esok BSP dgn amek darah hba1c katanya. saya doakan kita semua baik2 saja ๐Ÿซถ๐Ÿ’—. awak ad keturunan ke kencing manis?

stop air manis makanan manis kurangkan.minum air o byk. makan malam awal sebelum pukul 7.30.

12mo ago

terima kasih ๐Ÿค—๐Ÿ˜

sblm minum air gula brpa bcaan sis...risau lak lusa kena minum air gula

12mo ago

aminn mudahยฒan..

TapFluencer

Kena disiplin diet no sugar less carbohydrates dan bersenam

12mo ago

๐ŸŒปdah betulkan typo td ๐Ÿ˜…

aku minum air gula bila. nervous pulak sy tgu result

12mo ago

InshaAllah yg baik2 saja untuk awak ๐Ÿค—๐Ÿ˜

minum air masak banyak2 sis..

12mo ago

hihi ok!! terima kasih ๐Ÿค—๐Ÿ˜