hi 😊 nak tanya, siapa pernah kene GBS positive. klo injection antibiotics tu sakit tak ?

Saya first mom, gbs positive. nak tnya klo injection antibiotics tu sakit tak ? n mcm mna gbs ni boleh hilang 😥 sy risau klo trjdi apa2 kt baby, doakan sy dan baby kuat n sihat2 selalu, n doakan sy mudah bersalin bulan 11 ni. tq semua

3 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

tak ingat dah sakit ke x injection tu sbb time tu contraction lagi sakit,plus sy demam..baby on antibiotics selama 5hari dkt nicu(skrg sihat da 3tahun)..doa yg baik2 insyaAllah..buat masa skrg jaga hygiene miss v kita,kerap tukar spender/panty liner dan mesti kering..sy pun makan yogurt jgk utk kurangkan keputihan...skrg tgh 2nd pregnancy,hopefully baby kita keluar sihat la ye..aminn

Baca lagi
4mo ago

bby awk kene tahan nicu berapa hari ? . skrng bby awk mcm mana ?..

VIP Member

hai mommy. masa ubat tu masuk terasa sejuk pedih jugak la mcm air garam tp tak sakit mana pun. boleh tahan. gbs ni takkan hilang selagi tak bersalin dan utk next pregnancy pun mommy kene inform nurse/doc yg mommy penah ada gbs. In Sha Allah baby mommy takkan kene effect GBS masa melahirkan nanti. Dgr arahan nurse baik-baik masa proses bersalin nanti.

Baca lagi
4mo ago

In Sha Allah urusan mommy dan baby dipermudah dan dilancarkan. buat masa sekarang enjoy your pregnancy dan jangan stress jangan sedih sedih ye.

Hi mommy sorry tapi camne mommy boleh tau dapat gbs? Sekarang mommy dah berapa weeks?

4mo ago

sy dh 34 weeks, haritu ada kluar keputihan sikit, tp tak berbau n gatal, sbb sy risaukan bby kt dlm, sy sruh doc buat sample keputihan, skli dh results sy positive gbs. skrng on ubat antibiotics ja, tkut nnty nk bersalin drip ubat injection tu...