hi 😊 nak tanya, siapa pernah kene GBS positive. klo injection antibiotics tu sakit tak ?

Saya first mom, gbs positive. nak tnya klo injection antibiotics tu sakit tak ? n mcm mna gbs ni boleh hilang 😥 sy risau klo trjdi apa2 kt baby, doakan sy dan baby kuat n sihat2 selalu, n doakan sy mudah bersalin bulan 11 ni. tq semua

3 Balas

hai mommy. masa ubat tu masuk terasa sejuk pedih jugak la mcm air garam tp tak sakit mana pun. boleh tahan. gbs ni takkan hilang selagi tak bersalin dan utk next pregnancy pun mommy kene inform nurse/doc yg mommy penah ada gbs. In Sha Allah baby mommy takkan kene effect GBS masa melahirkan nanti. Dgr arahan nurse baik-baik masa proses bersalin nanti.

2y ago

In Sha Allah urusan mommy dan baby dipermudah dan dilancarkan. buat masa sekarang enjoy your pregnancy dan jangan stress jangan sedih sedih ye.