Susu Drop Setiap Bulan

Saya epmom, tiap kali nak mari bulan susu akan drop. Pam setiap 3-4 jam, stok dah takde. Tapi setiap kali mari bulan tu lah breast terlalu sensitif. Sangat-sangat sensitif sampai tersentuh sikit je, rasa nak putus. Kalau marmet, menangis sebab breast kering dan melecet walaupun dah letak cream segala bagai. Macam mana ye nak supply susu tu sentiasa ada? Demand anak terus tak terkejar selepas stok habis langsung.

1 Balas

Minum air suam sis. Ibu yg menyusukn baby ni water intakenya 3liter sehari.. Sbb base susu adalah air..

5y ago

3 liter ye? Mungkin kurang kot, tu drop lain macam.