tukar ubat

saya dulu makan ubat zincofer . tp x serasi . mintak tukar ubat tp doc bg ubat banyak2 ni. ingatkan dptlah ubat iberet atau obimin. tkpe cuba dulu kut sesuai. cmna cara awak2 mkn ubat ni ya? boleh ke makan ubat ni ulam dgn air sunquick?

tukar ubat
2 Balas

yg dlm kotak tu telan sebelum makan..telan time perut kosong...biasenye sy telan pkul 7pg atau pas solat subuh...pastu pkul 8 lebih baru breakfast...ubat yg lain xpe je bila2 masa...

Haritu lepas sy cakap muntah2 makan zincofer, doc terus bagi obimin 😅 sis tak try minta obimin ke? Yg tu lg senang nak makan berbanding makan ubat 3 serangkai ni